Ofis Ses Yalıtımı
Ofisler kalabalık iş ortamlarıdır ve çalışanların işlerine odaklanabilmeleri için düzgün bir ses yalıtımı yapılmış olması gerekmektedir. Ofis ses yalıtımı uygulaması çalışma ortamlardaki verimin artmasına yardımcı olan bir işlemdir. Güriz gürültü izolasyon sistemleri olarak ofis ses yalıtım uygulamasına da bünyemizde yer vermekteyiz. Çalışma ortamlarındaki sesin iyileştirilmesi ve birbirine karışmamasını sağlamak için yapılan ofis ses izolasyonu uygulamasında birinci kalite malzemeler kullanarak en iyi sonuçları almak için çalışmaktayız.
Ofis Ses İzolasyonu
Ofisler toplu çalışma alanlarıdır ve birden fazla kişinin bu alanda çalışmasından kaynaklı olarak sesin şiddeti fazla olmaktadır, bu nedenle ofislerde ses izolasyonu oldukça önemli olan bir uygulamadır. Ofis ses izolasyonu sayesinde çalışma verimi artmaktadır ve çalışanların sesleri birbirine karışmamaktadır. Ofis ses yalıtımı yapılırken ofislere uygun dekoratif yalıtım malzemeleri kullanılarak görüntü olarak da olumlu sonuçlar elde edilmektedir.
Ofis Ses Yalıtımı Neden Önemlidir?
Ofisler önemli iş görüşmelerinin ve toplantıların yapıldığı ve birçok kişinin çalıştığı alanlar olduğu için ortamda oldukça fazla ses çıkmaktadır. Bu kadar sesin bir arada olması hem çalışma verimini düşürmektedir hem de işlerin birbirine karışmasına sebep olmaktadır. Bu nedenle ofislerde mutlaka ses yalıtımı yapılmalıdır. Ofislerdeki ses yalıtımı sayesinde ortamdaki ses dengelenecek ve iyileştirilecektir bu da çalışma verimini arttıracak, konuşmaların birbirine karışmasını engelleyecektir.
Ofis Ses Yalıtımı Avantajları Nelerdir?
Ofis ses izolasyonu avantajları arasında; çalışma veriminin atması, ortamda bulunan sesin iyileştirilmesi, seslerin birbirine karışmasının engellenmesi, içerideki sesin dışarıya çıkmaması, dışarıdaki sesin içeriye girmemesi, yüksek ses şiddetinden kaynaklı çınlama ve yankının engellenmesi gibi maddeler sayılabilir. Ofis ses yalıtımı için kullanılan maddeler dekoratif açıdan da destekleyici yalıtım malzemeleridir.
Ofis Ses Yalıtımı Yapılırken Hangi Malzemeler Kullanılır?
Ofis ses yalıtımı için kullanılan yalıtım malzemeleri; akustik kumaş panel, akustik keçe panel, akustik ahşap panel, melamin sünger, akustik sünger, tavan paneli, akustik baffle, asma tavan panelleri, akustik karo halı, kauçuk tabanlı halı, ofis kabini, toplantı kabini, süngerpan, bondex sünger ve EPDM ses bariyeridir. Akustik kumaş panel; dekoratif olarak birçok farklı model ve renk seçeneğine sahip bir yalıtım malzemesidir, solmaz ve yanmaz yapıda kumaşlardan üretilir, yankı oluşumunu engellemek için kullanılır. Melamin sünger; ses akustiği için kullanılan bir yalıtım malzemesidir, yanmaz özelliği sayesinde olumsuz durumları engellemektedir. Akustik sünger; ortamda oluşan yankı ve çınlamayı engellemek amacıyla kullanılır, seslerin düzene girmesini sağlar, yanmaz özellikte olan modellere sahip bir yalıtım malzemesidir. Tavan paneli; tavanları kaplamak için kullanılır, akustiği düzenlemek için başvurulan bir yalıtım malzemesidir, dekoratif açıdan da destekleyici bir maddedir. Akustik baffle; tavana monte edilen bir yalıtım malzemesidir, yankılanmayı ve gürültüyü azaltmak için kullanılır. Akustik karo halı; titreşim ve yürüme seslerini engelleyen bir yalıtım malzemesidir, taban kısmında kauçuk bulunur. EPDM ses bariyeri; duvar, tavan ve zemin gibi yerlerde diğer ses yalıtım malzemelerinin yetersiz kaldığı durumlarda başvurulan yalıtım malzemesidir. Bondex sünger; titreşim, yankı ve eko gibi birçok ses problemi için kullanılabilen bir yalıtım malzemesidir.
Ofis Ses Yalıtımı Nasıl Yapılır?
Ofis ses yalıtımı yaptırmadan önce kapsamlı bir araştırma yapılmalıdır ve alanında uzaman kişilere başvurulmalıdır. Ofis ses yalıtımı uygulaması için ilk olarak yalıtım yapılacak olan alan incelenmektedir, inceleme işleminden sonra alana uygun ses yalıtım projesi çizilmektedir ve bu aşamada yalıtım malzemeleri de belirlenmektedir, yalıtım malzemeleri tedarik edildikten sonra yalıtım işleminin uygulanacağı yüzeyler kontrol edilmektedir ve varsa pürüzler giderilmektedir, yüzeyler pürüzsüz hale getirildikten sonra özel yapıştırıcılar kullanılarak seçilen ses yalıtım malzemeleri yapıştırılmaktadır.