Akustik Ses İzolasyonu
Akustik çalışmaların ilk bölümünü “gürültü ses yalıtımı” oluşturur. Yapının bulunduğu çevre koşulları ile yapıyı oluşturacak hacimlerin gürültü verileri belirlenir. İç hacimlerin yerleştirilmesinde bu veriler dikkate alınarak sessizlik gerektiren bölgede gerekli ses yalıtım süngerleri ve malzemeleri uygulanarak gürültülü kısımlar sessiz bir ortam halini alır. Gürültü izolasyonu sağlamak adına kullanılan bu malzemeler yoğun ve ses geçirmeyen özellikte olmasına dikkat edilmelidir. Özellikle epdm ses bariyeri, süngerpan ve evapan (ısı ve ses yalıtım malzemesi) duvar, tavan ve zeminde kullanıma uygundur.
Hacim akustiği, kütlesel hacim akustiği duysal etkinliğin birinci derecede önem arz ettiği kongre, konser salonları, konferans salonları ile işitselliğin ve görselliğin bir arada olduğu etkinliğin bulunduğu opera, tiyatro, sinema salonu gibi yapılarda, kaynağından çıkan seslerin bu hacimdeki dinleyicilere nitelik ve kalite açısından en uygun biçimde iletilmesini sağlayan akustik dalıdır.Hacim akustiği sağlamak için kullanılan dekoratif malzemeler ses kesiminde kullanılmadığından daha çok yankı gibi düşük frekanslı ses olaylarında etki gösterir. Akustik kumaş panel kaplama malzemeleri, akustik sünger ve renkli dekoratif malzemeler geniş çaplı ortamlarda kullanılarak özel mimari tasarımlar elde edebileceğiniz ürünlerdir. Farklı kalınlık, renk, model ve boyutu olması sayesinde isteğinize özel tasarımlar elde edilebilir.
Akustik Ses Yalıtımı
Akustik yumurta süngerler , akustik viyol süngerler yanmaz (alev almaz) ve yanıcı olmak üzere 2 çeşittir. Yanmaz süngerleri genellikle mekanik ısıya dayanıklılık gerektiren gürültülü ortamlarda kullanabilirsiniz. Akustik ortamlar için yanıcı 26Fr Antrasit ve renkli akustik sünger çeşitlerini önerebiliriz. Yanmaz akustik sünger fiyatları kalınlık, boyut ve yoğunluğa göre belirlenir. Akustik sünger fiyatı için ürün fiyatları kısmından bilgilenebilir veya iletişim bilgilerimizi kullanarak malzemenin sorununuza çözüm olup olamayacağını öğrenirken fiyat hakkında da net bir bilgiye ulaşabilirsiniz.
Açık alan jeneratör ses yalıtımı nasıl yapılır. Mevcut Jeneratör ses yalıtımı ses izolasyonu yapılmadan önce yapılacak keşif de başlıca unsur gürültü oranı ve jeneratörlerin hangi frekans aralığında çalıştığıdır. Jeneratörlerin gürültüden rahatsız olduğu bölgeye uzaklığı ile logaritmik hesaplamaları doğrultusunda projelendirilip montajı yapılmaktadır. Birçok jeneratörün egzoz kısmında susturucu olmasına rağmen yine de gürültü çıkışı meydana gelmekte, bu gürültüyü de akustik izolasyon , akustik kaset ve akustik susturucularla minimize etmekteyiz. Açık alan jeneratörlerin kabinli olmasına rağmen bu kabinlerin asıl amacının dış ortama ve hava koşullarına karşı dayanıklı olması için tasarlandığından ses yutum seviyeleri çok düşük olup ekstra jeneratör ses yalıtımı kabini , jeneratör ses izolasyonu kabini yaparak gürültü problemini ortadan kaldırmaktayız. Tabii olarak kabinimizin kalınlığını ses ve frekans aralığı ve gürültüden rahatsız olan bölgelere uzaklığı belirlemektedir. Uygulamalarımız jeneratörlerin doğal çalışmasını ve performansını etkilemeyecek şekilde dizayn edilip projelendirilip montajı gerçekleştirilmektedir.
Akustik Ses Yalıtım Malzemeleri
Ses yalıtımı belirli bir ses kaynağının alıcıya göre ses basıncını düzenlemek amacıyla yapılan bir uygulamadır. Akustik düzenleme yapılması gereken ortamlarda yapılan yalıtım işlemine akustik ses yalıtımı denilmektedir ve bu uygulamada akustik ses yalıtım malzemeleri kullanılmaktadır. Akustik ses yalıtımı seslerin düzenlenmesi, daha iyi anlaşılması, ortamda oluşan parazit ve rahatsız edici seslerin engellenmesi amacıyla yapılmaktadır. Konferans salonları, tiyatro salonları, sinema salonları, sunum odaları, kazan daireleri, asansör odaları, hastaneler, makine daireleri, işyerler, toplantı odaları, konferans odaları, atış poligonları, müzik stüdyoları ve reji odaları gibi birçok alanda akustik ses yalıtım malzemesi kullanılmaktadır. Akustik ses yalıtım malzemelerine örnek olarak piramit sünger, bariyerli sünger, yumurta sünger, labirent sünger, mantar şilte, kauçuk levha, Epdm ses bariyeri, akustik kumaş, duvar ve tavan panelleri verilebilir. Piramit süngerler; yumurta ve labirent gibi farklı formlarda üretilebilen, açık gözenekli olan ve ses yutma özelliği iyi olan bir yalıtım malzemesidir, gürültü ve yankı engellemek amacıyla birçok alanda kolaylıkla uygulanabilir. Akustik yalıtım köpükleri; Eter ya da esterden üretilen sesi yüksek düzeyde emen bir yalıtım malzemesidir, sesin yüksek olduğu makine daireleri, havalandırma kanalları gibi alanlarda çokça tercih edilir. Akustik tavan panelleri; bu yalıtım malzemesi sesi engellemesinin yanı sıra dekoratif olarak da tercih edilen bir yalıtım malzemesidir, ahşap ve plastik gibi birçok farklı ses yalıtımı için uygun malzeme kullanılarak üretilebilir. Güriz gürültü izolasyon sistemleri olarak birçok farklı alan için ses yalıtım uygulaması yapmaktayız. Projelerimizi tasarlarken sesi sadece azaltmayı değil aynı zamanda düzenlemeyi de sağlamaktayız. Projelerimizde tasarlanan akustik ses yalıtım malzemesi makinaların herhangi bir güç kaybı yaşamayacağı sadece sesin engelleneceği şekilde üretilmektedir. Üretimini yaptığımız akustik ses yalıtım malzemeleri için montaj işlemini de müşterilerimize sunmaktayız. Güriz gürültü izolasyon olarak birinci kalite ses yalıtım malzemeleri kullanarak her soruna çözüm sunmak için çalışmaktayız. Akustik ses yalıtımı projelerimiz, projelerimizin fiyatları ve akustik ses yalıtım malzemelerimiz hakkında daha detaylı bilgi almak isterseniz sitemizde yer alan iletişim kısmından bizlere kolayca ulaşabilir ve merak ettiklerinizi sorabilirsiniz.